Reklam
Tarih : 2025-10-27 17:03:55

Osmaniye FıstıkFest tamamlandı

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kentin bereketli topraklarında yetişen yerfıstığının hem ekonomik hem de kültürel açıdan büyük bir değer olduğunu vurguladı. Başkan Çenet, “Geçtiğimiz yıl ürünümüzü her yönüyle podyuma çıkardık. Osmaniye fıstığı artık gastronominin ve inovatif ürünlerin baş tacı haline geldi. Bu yıl da aynı coşkuyla festivalimizi sürdürüyoruz” dedi.

Festivali etkinlikleri çerçevesinde araçlı festival şehir turu gerçekleştirildi. Millet Bahçesi önünden başlayan etkinlikte, tarladan sökülmüş yerfıstığı dallarıyla süslenen traktörler; Adnan Menderes Caddesi – Atatürk Caddesi – İstiklal İlkokulu güzergahını takip ederek Musa Şahin Bulvarı üzerinden Osmaniye Belediyesi önünde turu tamamladı. Etkinliğe Osmaniye Motosiklet Kulübü üyeleri motosikletleriyle, veteran sporcular ise araç konvoyunun önünde koşarak katıldı. Traktör römorklarından vatandaşlara festival etkinliklerine davet çağrısı yapılırken, paketlenmiş yerfıstıkları da ikram edildi.

Festivalin final etkinlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Bando ekibi, maskotlar, animasyon ekipleri ve tahta bacaklı göstericilerin yer aldığı kortej, Atatürk Caddesi boyunca vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Devam eden etkinlikler kapsamında “Annemin Fıstık Gibi Yemek Yarışması” ve “Annemin Fıstık Gibi Tatlı Yarışması” renkli görüntülere sahne oldu. Osmaniye fıstığıyla hazırlanan yöresel lezzetler ve tatlılar, ünlü şeflerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Yemek yarışmasında Hatice Özgen birinci, Nagehan Başaran ikinci, Fatma Göçmen üçüncü olurken; tatlı yarışmasında ise Ebru Türkmen birinci, Beyza Nur Durukan ikinci, Merve Nur Akyürek üçüncü oldu.

Festival boyunca çocuklar için kukla gösterileri, animasyonlar ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Mezopotamya Anadolu Gastronomi Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği’nce Osmaniye Yer Fıstığı ile harmanlanmış oğlak etli bulgur pilavı vatandaşlar ikram edildi. Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği, festival alanında kurulan şefler sahnesinde FıstıkFest temalı çiğ köfte yaparak festival heyecanına ortak olan katılımcılara ikramda bulundu.

Ayrıca Kahramanmaraş’tan Osmaniye Fıstık Festivaline katılım sağlayan Şef Hacı Fidan, Kahramanmaraş’ın Paça Çorbası’nı festival alanında vatandaşlara ikram etti. Osmaniye Fıstık Festivali kapsamında düzenlenen “Fıstıklı Yemek Yarışması”nda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Yarışmada, Osmaniye yerfıstığıyla hazırlanan yaratıcı yemekler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Sonuçlara göre; Zeynep Kuvvetli – Zülal Esra birinci, Hüsna Küçükaslan – Aslıhan Eren ikinci, Aysu Altun – Ebru Özdemir üçüncü, Rabin Tuluman – Sezgin Gündoğdu ise dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Türkiye Aşçılar Federasyonu’ndan ödüllü şefler tarafından takdim edildi.

“Şefler Sahnesi” etkinliklerinde Türkiye’nin 35 farklı şehrinden gelen ünlü şefler, Osmaniye fıstığını kullanarak özel tariflerini sergiledi. Dev kazanlarda haşlanmış kabuklu fıstıklar katılımcılara ikram edilirken, gastronomi tutkunları için lezzet dolu anlar yaşandı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 enezhaberler.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.