Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Yarbaşçandır Mahallesi’nde mülkiyeti Konyaaltı Belediyesi’ne ait 5 dönümlük alanda üretilen Çandır Fasulyesinin hasadını işçilerle birlikte yaptı. Coğrafi işaret başvuru sürecinde yer alan Çandır Fasulyesinin önemli bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kotan, Konyaaltı’nın değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Gerçekleştirilen hasatla ilgili konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan, şunları aktardı:
“Bu yıl hasada ilk defa ben de eşlik ediyorum. 5200 metrekarelik bir alandayız. Burada 1 tona yakın fasulye elde edeceğiz. Fasulyelerimizin bir kısmını tohumluk olarak kullanacak, bir kısmını şenliklerimizde kullanacak, bir kısmını da çiftçimize vereceğiz. O yüzden buradaki hasadımız önemli” dedi. Üretimin her yıl arttığını vurgulayan Kotan, “Göreve geldiğimizden bu yana üretim 2 katına çıktı. Amacımız, Çandır Fasulyemizi tüm dünyaya tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak. Bir buçuk yılda bu amacımıza eriştiğimizi düşünüyorum. Bu bizim için çok önemli. Çandır Fasulyesi Şenliği’ni, Yarbaşçandır Yaylası’na taşıdığımızdan beri restoranlarımız Çandır Fasulyesini daha çok kullanmak istiyorlar. Talep olunca üretim de artmaya başlamış. Çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz.”
Ayrıca Çandır Fasulyesinin Coğrafi İşaret başvuru süreci konusuna değinen Başkan Kotan, “Bölgesel olarak üretilen ürünlerdeki en önemli tespit Coğrafi İşaret. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışma sayesinde Akdeniz Üniversitesi ile birlikte başvurularımızı tamamladık. En kısa sürede Coğrafi İşareti almayı bekliyoruz. Coğrafi İşareti alınca da fasulyemizin üretimi daha kaliteli ve standartlar çerçevesinde olacak. Ekonomik değeri daha da artacak.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 enezhaberler.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.